fbpx
0

Sådan holder du bedst muligt dine klienter mætte under et vægttab

Det evige problem, når vores klienter skal tabe sig. Sulten. Den knurrende maven. De synes altid det er svært at holde sig fra køleskabet eller snacksene på jobbet. 

Så hvad kan vi gøre som trænere? Vi kan holde vores klienter mætte, så de ikke går rundt og har konstant lyst til mad. 

Derfor er der to ting, som man kan kigge på, når en madvare gerne skal mætte mest muligt. Man kigger på, hvor mange kalorier, som det indeholder ifht. hvor meget det fylder.

Havregrød fylder fx mere i maven end havregryn med mælk, da havregrøden vil veje mere pga. et højere indhold af vand. 

Heraf ses det fx. hvordan hjemmelavede popcorn (en genial aftenssnack), kartofler, samt frugt og grønt er nogle af de ting, som mætter mest ifht. antal af kalorier. 

Det er også derfor, at grønsager er gode under et vægttab. De indeholder nemlig meget vand (og fylder derfor mere) ifht. antallet af kalorier, som de indeholder. Hvis mine klienter føler sig mere sultne efter et måltid, så fortæller jeg dem altid, at de må spise så mange grønsager, som de har lyst til.

Jeg har nemlig aldrig set et eksempel på en klient endnu, som havde taget på pga. de havde spist 1 kg broccoli. 

Så udover den naturlige løsning med at anbefale dine klienter at spise flere grønsager, så prøv også at tænke i, hvilke eksempler du kender til fødevarer, som du kan få til at fylde mere eller indeholder få kalorier. 

Nogle af mine favoritter er: 
Melon, frugt generelt, knækbrød, riskiks, havregrød, kartofler, couscous (kan suge rigtigt meget vand), quinoa (suger meget vand og har højt proteinindhold samtidig), grønsagssmoothies. proteinbarer. 

Prøv fx. at tænke kreativt med ovenstående.

2 skiver knækbrød m. pålæg vil indeholde 150 kalorier, hvorimod 2 skiver rugbrød m. pålæg vil indeholder 250-300 kalorier. I det store billede kan det blive mange kalorier, som der kan spares.

Hvis du har lyst til lidt mere inspiration kan jeg anbefale følgende studie.

mk@moaching.dk

Author mk@moaching.dk

More posts by mk@moaching.dk