fbpx
0

Hvilke argumenter har du som personlig træner for, at dine klienter skal spise deres frugt og grønt?

Hvorfor skal dine klienter egentligt spise grønsager? 
I sidste uge skrev jeg om, hvordan du får dine klienter til at spise flere grønsager, men hvorfor er det egentligt, at de skal spise dem? 

Måske ved du allerede, at det er fordi de er rige på vitaminer og mineraler, men kan du også fortælle hvilke og den funktion de har? Hvis ikke, hvordan skal du så kunne hjælpe eller overbevise dine klienter om, hvor vigtige de er, eller hvilke problemer det kan hjælpe med med at spise flere grønsager? 

Hvis ikke, så læs med her, fordi nu går vi lidt i dybden med grønsagerne. 

Grønsager er b.la. rige på, C-vitamin, A-vitamin, samt fibre. 

C-vitamin er afgørende for en lang række af processer i vores krop. C-vitamin er b.la en aktiv del af dannelse af collagen i vores krop. Derfor er det ikke kun godt for klienter med skavanker, men også for dem der træner hårdt. C-vitamin fungerer også som elektron-donor og er dermed med til at reducere oxidativt stress i kroppen, samt til at regenerere E-vitamin. Dertil er C-vitamin også afgørende for dannelse af tyrosine, thyroxine, canitine, norepinephrine, ephininephrine og serotonin. Sidst, men ikke mindst har det også en afgørende rolle i dannelse af galde fra kolesterol, hvilket er afgørende for vores fordøjelse.  

På samme måde som C-vitamin er A-vitamin afgørende for en række af vigtige organer og formationer i kroppen. A-vitaminer er b.la. afgørende for vores hud, samt epithelcellerne. Da A-vitamin bidrager til at vedligeholde hud og epithelcellerne hjælper det derfor også med at bekæmpe pathogener, som kan gøre os syge eller påvirke vores immunforsvar. Hermed sikrer, A-vitamin, at vi kan holde os sunde og raske. Ligeledes er A-vitamin med til at sikrer et normalt syn, da det bidrager til en normal fungerende retina. 

Sidst, men ikke mindst er der fiber. Aldrig har det set ud til at fiber før har været så vigtigt pga. vigtigheden af et velfungerende mave-tarm system, som sikrer normal hormondannelse og produktion af en lang række neurotransmittere. Fiber, eller præbiotika, er nærig for vores mave-tarm bakterier, samt bidrager til en normal fordøjelse, hvor vi undgår forstoppelse, samt diarré. Nogle fiber-typer vil bidrage til at sænke blod kolesterol, samt reducere blodsukkeret, samt sænke transittiden af afføring (medvirke til mindre diarré) og andre vil øge transsittiden, men derimod modvirke forstoppelse. Tilsammen medvirker en fiberrig kost derfor til at reducere risikoen for visse mave-tarm sygdomme.

mk@moaching.dk

Author mk@moaching.dk

More posts by mk@moaching.dk